Cursus reportage- en documentairefotografie-sa

Cursus reportage- en documentairefotografie

Als je met beeld een verhaal wilt leren vertellen dan is onze cursus reportage- en documentairefotografie iets voor jou.
De specifieke vaardigheden en inzichten die komen kijken om een gebeurtenis vast te leggen, of sociale thema’s in beeld te brengen, worden in onze cursus behandeld.
We verdelen de cursus in theorie- en praktijklessen.

Blinkfotografie www.blinkfotografie.com info@blinkfotografie.com tel 020-6328741/0651563793 Expositie van de cursisten in het Lloyd Hotel Amsterdam

Theorie en praktijk
Tijdens de 4 theorie- en bespreeklessen krijg je uitleg over technieken en methodes die je zult gebruiken tijdens het fotograferen op locaties. Je leert over de geschiedenis van documentaire fotografie, ethische codes, portretrecht en presentatievormen.
Tijdens het bespreken van het werk wordt er gelet op storytelling, het gebruik van techniek, compositie en welke invloed die hebben op de zeggingskracht van je foto’s.
We gaan in 2 praktijklessen op pad met de camera om gebeurtenissen vast te leggen: actie, sfeer, interactie en emotie van mensen.
Bij de werkbesprekingen wordt er gelet op het gebruik van techniek, compositie en welke invloed die hebben op de zeggingskracht van je foto’s.

We werken naar een presentatie toe!

Daarna werk je aan een eigen project. Bepaal zelf het thema waar jij je visie op wilt geven.
We bespreken hoe je het project kunt starten. Zo leer je eigen ideeën om te zetten in een goede, sprekende foto serie.

Voorwaarde om deze cursus te volgen is dat je de camera al goed beheerst.

cursusduur:
6 lessen plus 2 bijeenkomsten (inrichten en opening expo).
theorie/bespreeklessen zijn op maandagavond van 19.00-21.00 uur,
2 praktijklessen zijn op zaterdag of zondag van 14.00-16.30 uur.
aantal cursisten:
maximaal 8 cursisten
docent:start eerstvolgende cursus:
data: 4 mei 2024
(bij voldoende deelname)
€ 425

incl. btw.
De materiaal- & presentatiekosten van de Pop-up presentatie in het Lloydhotel zijn voor eigen rekening. Het is niet verplicht om met de presentatie mee te doen.